Γνωρίστε μας…

Καλώς ήλθατε στις σελίδες μας www.kritonou.gr!

Μαριάννα & Παναγιώτης Μεταξάτος

Εδώ παρουσιάζονται όλες οι δραστηριότητες του Unity Center που αφορούν σε Σεμινάρια & Εκπαιδευτικά Προγράμματα, στις Εκδόσεις Κριτονού, στις Εναλλακτικές Διακοπέςκαθώς και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες είναι το αποτέλεσμα προσωπικών αναζητήσεων και βιωμάτων, για περισσότερο από 30 χρόνια. Είχαμε την τύχη να εκπαιδευτούμε από φωτισμένους δασκάλους, να παρακολουθήσουμε σημαντικά σεμινάρια, να διαβάσουμε εκατοντάδες βιβλία και νοιώσαμε την ανάγκη όλες αυτές τις σπουδαίες πληροφορίες να τις γυρίσουμε πίσω σ’ αυτούς που θα τις αναζητούσαν

Έτσι αρχίσαμε το 1984 με τη διοργάνωση των σεμιναρίων της Μεθόδου Σίλβα στην Ελλάδα και εν συνεχεία εκπαιδευτήκαμε και εμείς στην παρουσίαση τους. Είμαστε πολύ τυχεροί που εκπαιδευτήκαμε από τον ίδιο τον Jose Silva καθώς και άλλους γνωστούς δασκάλους όπως ο Burt Goldman, στο  Λαρέντο του Τέξας, το καλοκαίρι του 1986.  Από τότε έχουμε παρακολουθήσει πολλές ακόμα εκπαιδεύσεις, σεμινάρια και συνέδρια και έχουν προστεθεί κι άλλα σεμινάρια στις δραστηριότητες μας όπως το HYPNOVISION και διάφορα εργαστήρια, εκδόσεις βιβλίων για προσωπική βελτίωση και ανάπτυξη (ΑΛΚΥΩΝ και ΚΡΙΤΟΝΟΥ) και η δημιουργία του προγράμματος Εναλλακτικών Διακοπών «αναγέννηση».

Το Μάιο του 1992 διοργανώσαμε στο Ζάππειο Μέγαρο το Παγκόσμιο Συνέδριο της Μεθόδου Σίλβα με τίτλο «Η Δύναμη του Νου» το οποίο είχε τεράστια επιτυχία. Συμμετείχαν επιστήμονες, ερευνητές, δάσκαλοι και βιο-θεραπευτές  από την Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες και το παρακολούθησαν πάνω από χίλια άτομα που πολλά από αυτά ταξίδεψαν από την Ινδία, το Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία, τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε  διοργανώσει πολλά σεμινάρια με καλεσμένους από το εξωτερικό όπως ο Χοσέ Σίλβα, η Λάουρα Σίλβα, ο Ντήπακ Τσόπρα, η Ρόζα Ρίβας, ο Μπερτ Γκόλντμαν, ο Κεν Κόσια, ο Ταγκ Πάουελ, ο Γιούρι Γκέλλερ, ο Ρόμπερτ Στόουν, Ο φάδερ Τζάστιν, και άλλοι.

Τα προγράμματά μας, οι υπηρεσίες μας και οι εκδόσεις μας είναι η συνεισφορά μας σ’ έναν καινούργιο κόσμο, ο οποίος θα βασίζεται περισσότερο στη συνεργασία και λιγότερο στον ανταγωνισμό, στην ισχυροποίηση του ανθρώπινου πνεύματος και όχι στην έλλειψη αυτοπεποίθησης, στην πίστη πως ολόκληρη η ανθρωπότητα έχει στενούς συγγενικούς δεσμούς.

Το όνομα του κέντρου μας (UNITY) καθώς και η επιλογή του σήματος συμβολίζουν το ΕΝΑ που υπάρχει και εκφράζεται στις τρεις διαστάσεις, τη φυσική, τη νοητική και την πνευματική. Με την ίδια έννοια συμβολίζουν την ενότητα ΣΩΜΑ-ΝΟΥΣ-ΠΝΕΥΜΑ που είναι ο άνθρωπος και όλες οι δραστηριότητες μας έχουν αναπτυχθεί με αυτή την αντίληψη.

Στόχος μας είναι ν’ αγγίξουμε όσο γίνεται περισσότερες ζωές με το ελπιδοφόρο μήνυμα της δυνατότητας να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο και ειρηνικό κόσμο, αρχίζοντας δημιουργώντας έναν καλύτερο εαυτό.

Παναγιώτης και Μαριάννα Μεταξάτου