Η Μέθοδος Σίλβα και οι Άλλες Μέθοδοι

 

Όταν ξεκίνησε το 1966 ο Χοσέ Σίλβα να διδάσκει τη Μέθοδο του στην Αμερική, η μόνη παρεμφερής αντίστοιχη Μέθοδος που προϋπήρχε ήταν ο Υπερβατικός Διαλογισμός του γιόγκι Μαχαρίσσι.  Πολλοί τότε έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τη Μέθοδο γιόγκα δυτικού τύπου.

Ο Χοσέ Σίλβα στην έρευνα που είχε κάνει 22 ολόκληρα χρόνια μελέτησε συν τοις άλλοις και Ύπνωση, Γιόγκα, Διαλογισμό, Ψυχολογία, Ανατολικές Πειθαρχίες, Θρησκείες και Φιλοσοφίες και όπως ο ίδιος αναφέρει στην αυτοβιογραφία του, εππηρεάστηκε ιδιαίτερα στα σημεία όπου όλα αυτά τα συστήματα συμφωνούσαν στο ίδιο αποτέλεσμα με τον δικό τους τρόπο.

Αυτό που έκανε τον Χοσέ Σίλβα – οραματιστή και άνθρωπο που έζησε μπροστά από την εποχή του – να ασχοληθεί με τη λειτουργία του εγκεφάλου και τα εγκεφαλικά κύμματα ήταν η ανακάλυψη το 1929 του Χανς Μπέργκεν, ότι όταν ο εγκέφαλος χαλαρώνει και εκπέμπει κύματα άλφα αξιοποιεί πάνω από το 85% του δυναμικού του.  Ενώ μόλις εστιάζεται σε συγκεκριμμένη σκέψη και ανεβάζει συχνότητα – κύματα βήτα – χρησιμοποιεί μόλις το 15% του δυναμικού του.  Επειδή αυτό δείχνει παράλογο οι επιστήμονες δεν αξιοποίησαν αυτή την σπουδαία πληροφορία για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ο Χοσέ Σίλβα ήταν ο πρώτος που πίστεψε στην ανακάλυψη αυτή και κατάφερε να δημιουργήσει μια Μέθοδο με την οποία μπορεί κάποιος να βάζει σε λειτουργία το 85-90% του εγκεφάλου του (άλφα) και να διατηρεί τη συνειδητότητα του. Με αυτόν τον τρόπο είναι σε θέση να βάζει τους στόχους του πολύ πιο ξεκάθαρα και αποτελεσματικά στο μυαλό του και αυτό χρησιμοποιώντας μεγαλύτερο δυναμικό να τους επιτυγχάνει.

Στη διάρκεια της έρευνας του ανακάλυψε τη διαφορά των δυο ημισφαιρίων, τη σπουδαιότητα του θύμου αδένα, και τη χρησιμότητα της νοερής οθόνης  που πρώτος χρησιμοποίησε σαν τεχνική καλύτερης καταγραφής ενός προγράμματος ή μιας πληροφορίας στον εγκέφαλο.

Αλλά το αποκορύφωμα της έρευνας του και της επιτυχίας της Μεθόδου του ήταν το διαισθητικό κομμάτι.  Η ανάπτυξη των τηλαισθητήριων λειτουργιών του ανθρώπου για να μπορεί να συντονίζεται με το συμπαντικό πεδίο πληροφοριών αλλά και το εσωτερικό συνειδητό του και να παίρνει πληροφορίες απαραίτητες για τη σωστή λήψη αποφάσεων στη ζωή του.

Συχνά έλεγε ότι η μεγαλύτερη ανακάλυψη που θα μπορούσε να κάνει κάποιος είναι να ανακαλύψει το δυναμικό του δικού του νου.

Η Μέθοδος Σίλβα και ο ίδιος ο Χοσέ Σίλβα αναγνωρίστηκε από 66 Πανεπιστήμια τα οποία τον έχρισαν επίτημο καθηγητή τους.

Σήμερα η Μέθοδος διδάσκεται επίσημα σε 131 χώρες, σε 47 διαφορετικές γλώσσες και έχουν γραφτεί πάνω από 100 βιβλία γι αυτήν, με εκατομμύρια αναγνώστες.

Μερικοί από τους πλέον γνωστούς επιστήμονες και κορυφαίους συγγραφείς, στο χώρο της αυτοβελτίωσης, της ψυχικής υγείας και της ολιστικής ιατρικής, όπως Wayne Dyer, Shakti Gawain, Deepak Chopra, Jack Canfield, Carl Simonton, κ.α. έχουν εκφραστεί με τα καλύτερα σχόλια για τη Μέθοδο Σίλβα και τον ίδιο τον Χοσέ.

Συγκεκριμμένα:
Ο Χοσέ Σίλβα, ο ιδρυτής της Μεθόδου Σίλβα είναι ένας άνθρωπος που θαύμαζα εδώ και χρόνια. Έχω χρησιμοποιήσει τον οραματισμό με την τεχνική της Μεθόδου Σίλβα για πολλά χρόνια. Με έχει βοηθήσει να ξεπεράσω ασθένειες και ατυχήματα και ακόμα να αποφύγω χειρουργείο. Σας παρακινώ να παρακολουθήσετε τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σίλβα.
Wayne Dyer, Best-Selling Author & Success Coach

« Η πιο σπουδαία τεχνική που έμαθα στη Μέθοδο Σίλβα ήταν αυτή του δημιουργικού οραματισμού…Βρίσκω πως είναι εκπληκτικά αποτελεσματική.»

Shakti Gawain Best-Selling Author of Creative Visualization

 

« Η Μέθοδος Σίλβα μου έδωσε το εργαλείο που χρειαζόμουν για να μάθω στον ασθενή μου πώς να συμμετέχει στη διαδικασία της θεραπείας του. Θα έλεγα πως είναι το πιο ισχυρό εργαλείο που έχω να προσφέρω»

Dr. O. Carl Simonton Cancer research pioneer

 

Η Μέθοδος Σίλβα είναι η πλέον εμβριθής προσέγγιση ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού που έχω γνωρίσει ως τώρα.  Κυριολεκτικά ο Χοσέ Σίλβα με τη δουλειά που έχει κάνει και τις διδαχές του όλα αυτά τα χρόνια έχει επηρεάσει σχεδόν κάθε άλλη γνωστή προσέγγιση, και άλλες μεθόδους.

Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία αν θέλετε να κάνετε κάτι να πάτε καλύτερα στην πηγή. Γιατί να μην δουλέψετε κατ’ ευθείαν με την πηγή από όπου όλα τα άλλα προέρχονται, και η πηγή είναι ο κόσμος της Μεθόδου Σίλβα.

Σας  παρακινώ να ασχοληθείτε με τη Μέθοδο Σίλβα και να οδηγήσετε τη ζωή σας στο επόμενο επίπεδο υγείας και ευτυχίας.

Jack Canfield  Δάσκαλος Αυτοβελτίωσης, συν-συγγραφέας των μπεστ σέλερ «Σούπα για την Ψυχή» και
«Το Μυστικό»

Παναγιώτης Μεταξάτος

Αναφέρετε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *